Założenia
Johnyy: Dla jakich wartości parametru m pierwiastkami równania x2 − 2mx − m2 +4 = 0 są dwie różne
liczby ujemne x 1 i x2spełniające warunek | x1 − x2|=4√2
Delta > 0
x1+x2<0
x1*x2>0
a<0 ?
Czy te warunki są dobre ? zwłaszcza na a
5 sty 19:34
5-latek: Przeciez przy x2 nie stoi zaden parametr m to a=1
5 sty 19:38
5-latek: Inaczej . jesli przy x2 nie stoi zaden parametr to nie robisz zalozen co do a
5 sty 19:50
===:
oczywiście, że bez tego a<0
ale to jeszcze za mało
5 sty 19:53
Johnyy: Dzięki, a czego brakuje?
5 sty 19:55
===:
"liczby ujemne x1 i x2 spełniające warunek |x1−x2|=4√2"
5 sty 20:02