Która z liczb w postaci symbolu Newtona jest podzielna przez 17?
Cezar: Która poniższych liczb jest podzielna przez 17? (I z czym to sie je

)
A B C D
⎛13⎞ ⎛26⎞ ⎛39⎞ ⎛52⎞
⎝ 4 ⎠ ⎝ 4 ⎠ ⎝ 4 ⎠ ⎝ 4 ⎠
5 sty 19:18
5 sty 19:19
===:
... a smakuje z czerwoną borówką smażoną z gruszką i deczko cukru −
5 sty 19:22
asdf:
x | n, jesli x * k = n, np.
2 | 6, bo 2*3 = 6
3 | 6, bo 3*2 = 6
17 | 34, bo 17*2 = 34
17 | 398351344, bo 17 * 23432432 = 398351344
5 sty 19:23
asdf: tu bedzie odp D:
13 * 17 * 25*49
5 sty 19:29