pochodna
madzia:
y=4x
3 √x (1−x)
5 sty 19:01
Janek191:
Zastosuj wzory : na pochodną ilorazu funkcji i na pochodną iloczynu funkcji ( po
przekształceniu wzoru − wymnożeniu x3 przez ( 1 − x) )
5 sty 19:07
Janek191:
Zastosuj wzory : na pochodną ilorazu funkcji i na pochodną iloczynu funkcji ( po
przekształceniu wzoru − wymnożeniu x3 przez ( 1 − x) )
5 sty 19:07
madzia: no własnie chodzi mi bardziej i sprawdzenie wyniku jaki mi wyszedł
5 sty 19:08
5-latek: y=4x3*√x(1−x)
y= 4x3*x1/2−x3/2
y=4x7/2−x3/2 teraz licz pochodna
Natomiast a) wzor na pochona ilorazu zastosuj
5 sty 19:08
madzia: no dobra to pierwsze mi wyszło, ale z tym drugim mógł by ktoś pomóc
5 sty 19:10