logarytm, mnożenie
poster: działania na logarytmach
Oblicz
log2 x * log2 x
prosze o wyjasnienie jak to zrobic
5 sty 17:40
Eta:
a*a= a2 to ......
5 sty 17:42
Eta:
A może tak miało być: log2x*logx2
5 sty 17:43
Eve: (log2x)2
5 sty 17:43
poster: ok, ale jak bede miał równanie, np
0=33−14*log2 x+log2 x * log2 x
dalej
0=33−14*log2 x + log2 x log2 x
i jak tu "x" obliczyć?
5 sty 17:45
Eve: za log2x podstawiasz t, po porostu
i masz: 0=33−14t+t2
5 sty 17:47
poster: delta wychodzi 64, reszte to juz wiem, bo tak w ogole to jest czesc zadania na ktorym
utknałem, dziekuje bardzo !
5 sty 17:53
Eve:
5 sty 17:54