matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby
dipsi:
Reszta z dzielenia 97 przez liczby naturalną b jest 17. podaj wszystkie wartosci b. Proszę o pomoc w zapisie bo wiem, że będą to liczby 80, 40, 20
5 sty 17:22
Janek191:
97 = k*b + 17 ; k, b ∊ ℕ
1
k*b = 97 − 17 = 80 itd.
5 sty 17:24