matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kto mi wytlumaczy przekształcanie wzorów krok po kroku
anna:
D= Yn/Yr
5 sty 16:58
anna:
aby wyliczyc np Yr
5 sty 17:01
J:
n
D =
r
5 sty 17:02
Dziadek Mróz:
Y
n
D =
|| * Y
r
Y
r
D*Y
r
= Y
n
|| / D
Y
n
Y
r
=
D
5 sty 17:04