matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
mała :
5. Oblicz a −b gdy a =sin
4
α − cos
4
α, b=1−4sin
2
α cos
2
α dla α=60stopni
5 sty 16:44
Eve:
podstaw wartości dla 60
0
5 sty 16:48
mała:
kompletnie nie wiem jak to zrobc :<
5 sty 17:04