matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Taka liczba jest równa
Karolaaa:
Liczba (
3
√
9
−
3
√
6
+
3
√
4
)(
3
√
3
+
3
√
2
jest równa A. 5 B.3 C.2 D.1 I ma wyjść 5, tylko jak?
5 sty 14:35
Eta:
(a+b)(a
2
−ab+b
2
)= a
3
+b
3
(
3
√
3
+
3
√
2
)(
3
√
9
−
3
√
6
+
3
√
4
)= 3+2=........
5 sty 14:37