Narysuj f(x)
77777: | | x3−7x+6 | | (x+3)(x2−3x+2) | |
f(x)= |
| = |
| =x+3 D:x∊R\{1;2} bo x2−3x+2=(x−1)(x−2) |
| | x2−3x+2 | | x2−3x+2 | |
Jak narysować tę funkcję, w 1 i 2 nie będzie żadnych wartości ? :\\
5 sty 14:06
Gray: Tak.
5 sty 14:11
5 sty 14:17
77777: Czyli dla 1 i 2 będą wartości czy nie ?
5 sty 14:39
Gray: Już odpowiedziałem.
5 sty 14:53
razor:
5 sty 15:05
77777:

| | |f(x)| | | |x+3| | |
Dzięki. A g(x)= |
| = |
| to rysunek będzie taki ? |
| | f(x) | | x+3 | |
5 sty 15:11
77777:
5 sty 15:29
Kacper:
Wolfram często rysuje źle wykresy, ale kto wie jak rozczytać, to zobaczy:
Domain x≠1 i x≠2
5 sty 16:06
77777: A ten drugi rysunek, który dałem ostatio jest dobrze ?
5 sty 16:09
77777:
5 sty 17:14
Gray: To zależy. Jeżeli f(x)=x+3 to OK. Jeżeli f to funkcja z godz. 14:06 to nie jest dobrze.
5 sty 17:21
77777: A jak powinno być ? f to funkcja z początku.
5 sty 17:22
Gray: x=1 i x=2 mają być wyrzucone z dziedziny (kropki na wykresie, jak razora o 15:05).
5 sty 17:30
5 sty 20:30
77777: @
5 sty 20:48
77777: @7
5 sty 20:57
77777: @7
5 sty 21:55
77777: @
5 sty 22:07
77777: @7
5 sty 22:33
77777: @
5 sty 23:31
77777: @
6 sty 01:22
77777: @@
6 sty 02:12
bezendu:
*
6 sty 02:25
77777: #
6 sty 12:47
Gray: Przepisz treść zamiast małp @
6 sty 12:57
77777: | | ax+b | |
Funkcja f dana jest wzorem f(x)= |
| . |
| | x+c | |
a)Wyznacz współczynniki a,b,c jeżeli wykres funkcji f jest symetryczny do wykresu funkcji
| | 2x+4 | |
g(x)= |
| względem prostej y=2. |
| | x+3 | |
Z b raczej sobie poradzę, więc nawet nie przepisuję.
6 sty 13:06
77777: #
6 sty 13:39
77777: @
6 sty 14:07
77777:
6 sty 14:56
Gray: Pomyśl, co będzie łączyło te funkcje, jeżeli przesuniesz je w dół o 2?
6 sty 15:36