matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiór wartości
babyy:
Jeśli dziedziną funkcji f(x)=−x+2 jest przedział (0,1> to jej zbiorem wartości jest przedział...?
5 sty 13:06
pigor:
..., f liniowa malejąca, to f(0)= −0+2= 2 i f(1)= −1+2= 1 ⇒ ZW= (2;1> .
5 sty 13:32