matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówność trygonometryczna
D:
Niech mi ktoś pomorze. Mam wyliczyć taką nierówność cos
2
x
2
≥1
5 sty 12:13
J:
⇔ cos
2
(x/2) = 1 ⇔ cos(x/2) = 1 lub cos(x/2) = − 1
5 sty 12:14
5-latek:
Przepraszam ale to musi ktos z Pomorza
5 sty 12:15