Funkcja liniowa
Ziza: Cześć, prosiłabym by ktoś z Was mi rozwiązał to zadanie z funkcji liniowej. Zależy od tego moja
ocena z matetmatyki. Z góry dziękuję
| | 2−x | |
Naszkicuj wykres funkcji f(x)= |
| *x+2 , a następnie określ liczbę rozwiązań równania |
| | |x−2| | |
|f(x)|=p , w zależności od wartości parametru p (p∊R).
5 sty 10:45
===:
... no cóż ... ocena powinna być adekwatna do wiedzy i umiejętności.
5 sty 11:09
Ziza: No cóż, jesteś bardzo sympatyczną osobą... Dobrze, że tacy ludzie jak ty nie stanowią
większości
5 sty 11:10
daras: popieram === w całej rozciągłości
5 sty 11:12
===:
... coraz trudniej będzie nam żyć z takimi ludźmi jak ty ziza
Zero umiejętności i wszystko kosztem drugiego −:(
5 sty 11:16
Ziza: Ciekawe czy ty zawsze byłeś oceniany adekwatnie do swoich umiejętności i wiedzy. Cham z Ciebie
pierwsza klasa
5 sty 12:28
5-latek: MOze zamiast sie ciskac i uzywac nieuprzejmych slow zaczniesz po prostu rozwiazywac wtedy ktos
pomoze .
Masz w mianowniku |x−2| wiec czemu nie moze rownac sie x ?
5 sty 12:46
5-latek: Odpowiedz na to pytanie .
ja teraz muszse wyjechac bo mi sie skonczyl gaz (bede za godzine
5 sty 12:53
mądry:
"Dobrze, że tacy ludzie jak ty nie stanowią większości" mówi Ziza.
No pewnie, że dobrze.
Co to by się działo, gdyby mądrzejszych było więcej niż tych przeciętnych?
A Ty Ziza zacznij, jak radzi 5−latek. od sformułowania założenia
5 sty 12:58
Ziza: Gdy x>2
| | 2−x | | −(x−2) | |
y= |
| *x+2 = |
| *x+2=−x+2 |
| | x−2 | | x−2 | |
Gdy x<2
f(x)={ −x+2 gdy x>2
{ x+2 gdy x<2
Doszłam do tego momentu i nie wiem za bardzo co dalej
5 sty 13:04
Maslanek: Rysujemy wykres
g(x)=|f(x)| powstaje w jakie sposób?
5 sty 13:07
mądry:
Uprość ułamki
5 sty 13:07
mądry:

Teraz trzeba naszkicować wykres funkcji f(x) (niebieski wykres) i potem g(x)
5 sty 13:24
5-latek:

czerwony dla x<2 zielony dla x>2 Dla x=2 funkcja traci sens
Teraz napisz jak powstanie wykres |f(x)| ?
5 sty 13:25
mądry:
g(x) = |f(x)| tak, jak podał (podała) maślanek
5 sty 13:25
Nauczyciel:
To teraz już wiem jaką ocenę będziesz miała na semestr.
5 sty 13:34
5-latek: Jesli chcesz to mozesz sobie oznaczyc np g(x)=|f(x)| lub np h(x)= |f(x)| czy jeszce inaczej
Wazne zeby wiedziala jak powstanie wykres |f(x)|
Jesli tego nie wie to trzeba naprowadzic .
Maslanek to kolega
5 sty 13:35