matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyraź x poprzez logarytmy dziesiętne: log2, log3: 5^{2x}=3*4^{-x}
hiszpan:
Wyraź x poprzez logarytmy dziesiętne: log2, log3: 5
2x
=3*4
−x
4 sty 21:47
irena_1:
5
2x
=3*4
−x
25
x
* 4
x
=3 100
x
=3 10
2x
=3 2x=log3
1
x=
log3
2
x=log
√
3
5 sty 00:08