matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany na czynniki...
pomocy:
rozłóż wielomian w na czynniki: a)w(x)=x
3
+3x b)w(x)=4x
5
−x
3
19 lis 21:49
Missi:
a)x(x
2
+1) b)x
3
(4x
2
−1)=x
3
(2x−1)(2x+1)
19 lis 21:55
pomocy:
i to tyle
19 lis 21:57
marzena:
Missi w a) nie powinno być +3
20 lis 00:04