wyznacz wszystkie wartości parametru a dla których wektory są równoległe.
smutna : wyznacz wszystkie wartości parametru a dla których wektory u=[a−2,3] v=[a−2,a
2+2a+4] są
równoległe.
no to skorzystałam ze wzoru od 5−latka i wyszła mi funkcja kwadratowa (a+1)
2=0 i a=−1 a w
odpowiedziach są dwa rozwiązania, to podane przeze mnie i a=2 i nie wiem skąd to drugie się
wzięło
4 sty 21:03
Eta:
(a−2)(a2+2a+4)−3(a−2)=0 ⇒ (a−2)(a2+2a+1)=0 ⇒ (a−2)(a+1)2=0 ⇒a=2 lub a= −1
4 sty 21:07
smutna : ach dziękuję

a ja sobie skróciłam te (a−2)/(a−2) i przez to mi nie wyszło
4 sty 21:09
Eta:
Skróć lepiej spódnicę na..... mini mini
4 sty 21:13
5-latek:
4 sty 21:15
Eta:
4 sty 21:24
Gray: Miałem dopisać
".... wtedy na pewno coś Ci wyjdzie",
ale się powstrzymam...
4 sty 21:28
Eta:
4 sty 21:29
smutna : ale spokojnie nie czytałam tej książki
4 sty 21:39
5-latek: A kto lub co to jest Grey?
4 sty 21:40
Gray: Jak mama dawała mi na imię Gray, to pewnie przewidywała co ze mnie wyrośnie... Przeczytaj! I
14.02 do kina! Życie nie kończy się na matematyce
4 sty 21:51