wektory, trygonometria
smutna : Hej takie poświąteczne powtarzanie

Nie wiem jak zrobić: oblicz sinus kąta alfa utworzonego
pomiędzy wektorami vec{u} = [12,−5], vec{v}= [6,8].
4 sty 18:53
5-latek: Jesli nie znasz wzoru na sinus kąta to przeciez znasz wzor na cosinus kąta miedzy wektorami
Potem z 1 trygonometrycznej wyliczysz sinus kata (Ja bym tak zrobil
4 sty 18:58
smutna : 5−latku dziękuję, zapomniałam o tym wzorze, wyszło mi sin(alfa)=63/65 i tak jest w
odpowiedziach
4 sty 19:07
5-latek:
4 sty 19:08