oblicz pochodne
PatrykPap: Proszę o sprawdzenie:
| | sinx−cosx | | (cosx+sinx)*sinx−(sinx−cosx)*cosx | |
a) pochodna z |
| = |
| |
| | sinx | | sin2x | |
| | 1 | | 1 | |
b) pochodna z |
| = U{−( |
| * (x3−1) / (4√x3−1)2 |
| | 4√x3−1 | | 4*4√(x3−1)3 | |
4 sty 18:25
Eve: a) uprość, ok
4 sty 18:27
Eve: b) cos tam jest nie tak
4 sty 18:33
jakubs: | | 0*4√x3−1−1*(4√x3−1)' | |
b) |
| =.... |
| | √x3−1 | |
4 sty 18:36
Eve: powinno być:
pochodna ułamka*pochodna pierwiastka*pochodna liczby pod pierwiastkiem
4 sty 18:36
PatrykPap: Nie bardzo wiem jakiego wzoru powinienem użyć do obliczenia pochodnej 4√x3−1 ... ?
4 sty 19:33
Eve: (x3−1)do potęgi 1/4
4 sty 20:24
PatrykPap: Dziękuję bardzo
4 sty 20:47
Eve: nmzc
4 sty 20:48