matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dwukrotny rzut kostka szescienna obl prawdo c)suma wyrz oczek jest podzielna /3
dorka;:
4 sty 17:36
Janek191:
I Ω I = 6
2
= 36 A = { ( 1;2),( 1,5), (2 ;1),(2;4),( 3,3),(3;6),( 4;2),( 4; 5),( 5;1),(5;4),( 6;3),(6;6)} I A I = 12 więc
12
1
P( A ) =
=
36
3
4 sty 23:24