matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
maturka:
Wyznacz równanie okręgu opisanego na trojkacie o wierzcholkach: A(0,−3), B(1,2),C(4,3)
4 sty 15:07
Mila:
S(a,b) − środek okręgu r− promień okręgu (0−a)
2
+(−3−b)
2
=r
2
(1−a)
2
+(2−b)
2
=r
2
(4−a)
2
+(3−b)
2
=r
2
rozwiąż
4 sty 16:05