matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice ciągów
takitam:
lim(3
2
*
n
+
1
−7)/(9
n
+4), oblicz granicę ciągu
19 lis 21:22
Nestor:
9
n
*3−7
7
9
n
( 3−
)
9
n
7
3−
9
n
a
n
=
=
=
9
n
+4
4
9
n
(1+
)
9
n
4
1+
9
n
3 −0
to lim a
n
=
= 3
1+0
n →∞
19 lis 21:48