statystyka, testowanie hipotez
zuo: W próbie losowej o liczebności 400 dziewcząt średnia masa ciała x¯ = 50kg oraz odchylenie
standardowe s = 5kg. Na poziomie istotności 0,05 zbadać, czy próba pochodzi z populacji
generalnej o wartości oczekiwanej masy ciała m = 47, 5kg.
zakładam H0: m=47,5
H1: m≠47,5
i robię test t. t wychodzi mi 10 i liczę 2P(t≤10) gdzie wychodzi p=0. co robię źle?
4 sty 13:41
zuo: nikt nic nie pomoże?
4 sty 18:21
MQ: A co to jest p?
4 sty 18:39
zuz.: to prawodpodobieństwo
4 sty 19:49