matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Archy:
lim
(
√
x
2
+2x+3
−
√
x
2
+1
)
x→−
∞
4 sty 12:39
Archy:
4 sty 12:59
Eve:
2
3
1
√
(1+
+
)−
√
1+
spróbuj tak
x
x
2
x
2
4 sty 13:03
Mila:
x
2
+2x+3−(x
2
+1)
lim
x→−
∞
=
√
x
2
+2x+3
+
√
x
2
+1
2x+2
= lim
x→−
∞
= teraz dokończysz?
√
x
2
+2x+3
+
√
x
2
+1
4 sty 16:50