matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoz szybko
asik:
Sposrod licz naturalnych od 1 do 20 wybieramy losowo jjedna. Oblicx prawdopodobienstwa ze bedzie to liczba : nieparzysta i wieksza od 13. Prosze o pomoc
4 sty 09:23
Janek191:
I Ω I = 20 A = { 15,17,19 } I A I = 3 więc
I A I
P( A) =
= ...
I Ω I
4 sty 09:46