Granice
52: Oblicz wykorzystując regułę de H'lospitala
| | x | | 0 | |
limx→0+ x ln2x=[0*(−∞)]=imx→0+ |
| =[ |
| ]=H |
| | | | 0 | |
| | 1 | | ln4x | |
... imx→0+ |
| =imx→0+ |
| = |
| | | | | |
| | xln3x | | −∞ | |
=imx→0+ |
| =[ |
| ]=+∞ |
| | −2 | | −2 | |
Proszę o rzetelne sprawdzenie
4 sty 00:56
Eta:
Sprawdzone
4 sty 00:56
kyrtap: 52 widzę na tym samym etapie co ja
4 sty 00:57
52: Za szybko, a czy jest dobrze zrobione ?
4 sty 00:57
52: Kyrtap daj spokój, mam zaległości i siedzę po nocach i rozwiązuje te zadania
4 sty 00:58
kyrtap: ja też

nie jesteś ziomek sam
4 sty 00:58
asdf: nie jesteście sami

, 52, jak programowanko?
4 sty 00:59
52: Niestety obawiam się drugiego kolokwium.. bo pierwsze nie poszło zbyt najlepiej
4 sty 01:00
kyrtap: bez spiny są drugie terminy
4 sty 01:00
52: Programowanko leży... wypożyczyłem jakieś książki będę je czytał, analizował; teraz liczy się
analiza
4 sty 01:00
kyrtap: mam 2 tomy symfonii i nie wiem czy warto je czytać czy lepsze są kursy na necie?
4 sty 01:04
52: w C czy w C++ piszesz ? kyrtap
4 sty 01:04
Eta:
To graj
4 sty 01:04
kyrtap: w C ale ja to zaczynam od 2 semestru, C++ miałem w LO
4 sty 01:05
52: Ktoś się podszywa pod Etę czy mi się zdaje ? Czy ja nie załapałem tej wypowiedzi ?
4 sty 01:06
kyrtap: możliwe że podszywa się
4 sty 01:06
Eta: A

daje
4 sty 01:07
52: To fajnie xD To dobrze to policzyłem czy nie, bo już nie wiem ...
4 sty 01:07
Arcyksiążę: sesja i sumienie się obudziło ?
4 sty 01:08
52: 
to ja od siebie, prosto z łąki
4 sty 01:08
Arcyksiążę: znam ten ból panowie
4 sty 01:08
Eta: ICSP?
4 sty 01:09
kyrtap: Hugo?
4 sty 01:09
52: Arcy... raczej nie sumienie mam od zawsze, a termin sesja jest używany wg mnie tylko na
egazmiany a ja takowych chcę uniknąć...
4 sty 01:09
Eta: Czy Huguś?
4 sty 01:09
Arcyksiążę:
Nie Hugo, nie ICSP.
Arcyksiążę
4 sty 01:09
Eta:
4 sty 01:10
Arcyksiążę:
?
4 sty 01:11
kyrtap: Eta duże prawdopodobieństwo że Huguś prawda?
4 sty 01:12
Arcyksiążę:
Arcyksiążę będzie z Wami jeszcze do lutego

Przyzwyczajajcie się
4 sty 01:12
asdf: kyrtap, jesli to jest Twoj pierwszy jezyk, albo jeszcze nie programujesz zbyt długo − to siądź
i ogarniaj, najlepszy według mnie wybór na tą chwilę, jeśli już trochę kodzisz, to pewnie
zauważysz, że żadna książka nie uczy jak praktyka, np. javascript − ogarnąłem już w miarę
tylko dlatego, że co chwilę dostaje zadania w tym języku poza uczelnią, a książki z tego
żadnej nie wypożyczyłem. Tak najszyciej i najlepiej
4 sty 01:14
kyrtap:
4 sty 01:14
Arcyksiążę:
Nie Huguś

Jestem tu nowy ale tylko na krótko
4 sty 01:15
52: xD co tu się wyprawia ...
4 sty 01:18
kyrtap: asdf będę miał mam nadzieję w lutym trochę czasu to siądę trochę, po prostu brat programuje i w
sumie jak leżą w domu i się kurzą to trzeba je jakoś wykorzystać
4 sty 01:18
kyrtap: Hugo po pewnym wpisie Cię rozpoznałem niezły ze mnie Sherlock
4 sty 01:19
Hugo:
kyrtap kiedy mnie poznałeś ? Moją dziewczynę też ? Liza ma na imię
AnaLiza
4 sty 01:20
kyrtap: "znam ten ból panowie"
4 sty 01:21
Hugo:
ale to wcześniej to nie Huguś, przysięgam !
4 sty 01:21
kyrtap: Eta aż zaniemówiła
4 sty 01:21
Eta:
4 sty 01:23
asdf: chamstwo i prostactwo sie pod kogos podszywac...gimbus
4 sty 01:24
52: Dobranoc wszystkim
4 sty 01:26
razor: ostatnie przekształcenie jest źle − masz
∞*0 i piszesz że to jest −
∞
Poza tym wskazówka: jesli masz przy granicach 0*
∞ i chcesz policzyć z hospitala to do
| | x | |
mianownika łatwiej wrzucić tą "prostszą funkcją czyli zamiast |
| lepiej liczyć |
| | | |
4 sty 01:27
Metis: I poszedłem spać z myślą że wszystko ma dobrze
4 sty 01:29
kyrtap: polać razorowi
4 sty 01:29
Metis:
4 sty 01:36