Oblicz
Patryk: a) 2log√327+6log√10
b) log2(log24√2)
3 sty 23:47
Arcyksiążę:
a) 15
b) −2
3 sty 23:48
52: a)
2log{3
1/23
3=2*2*3log
33=2*2*3=4*3=12
| | 1 | | 1 | |
6log√10=6log101/2=6* |
| log10=6* |
| =3 |
| | 2 | | 2 | |
3 sty 23:51
Patryk: która odpowiedz jest więc prawidłowa ?
Arcyksiążę
52
4 sty 08:45
Patryk: ktoś coś ?
4 sty 11:19
52: 12+3=15 wiec w a) obie odp. są dobre
4 sty 11:31
Patryk: Nie widziałem tego wcześniej

oświeciłeś mnie
52 a jakie rozwiązanie będzie do
log
2(log
24√2) ?
4 sty 11:34
52: | | 1 | |
log2 (log2 21/4)=log2 |
| =log2 2−2=−2 |
| | 4 | |
4 sty 11:44
4 sty 11:48