poprosze o szybka odpowiedz . z gory dziekuje ;*
nici:

| | 1 | | 1 | |
Uprość wyrażenia a następnie oblicz jego wartość liczbową dla x= − |
| , y= |
| |
| | 2 | | 4 | |
(x−y)
2−2(x−y)(x+y)+(x+y)
2
3 sty 21:58
nici: suma dwóch liczb wynosi 11 a suma ich kwadratów 65. Jakie to liczby
3 sty 21:59
Eve: skorzystaj ze wzorów skróconego mnożenia i podstaw
x+y=11
x2+y=65
rozwiąż układ
3 sty 22:01
Eve: y2 oczywiście
3 sty 22:01
nici: to są 2 różne zadania. Proszę o szybka pomoc
3 sty 22:02
Eta:
1/.....= [(x−y) −(x+y)]
2= [−2y]
2= 4y
2
| | 1 | |
teraz oblicz ........dla y= |
| |
| | 4 | |
3 sty 22:03
Eve: no to masz 2 odp
3 sty 22:05