proszę o rozwiązanie
Michał: | | 9−x2 | |
wykaż ze nie istnieje limx→3 |
|
|
| | Ix−3I | |
| | (3−x)(3+x) | |
limx→3− |
| =limx→3− − (3+ x) = +∞
|
| | x−3 | |
| | (3−x)(3+x) | |
limx→3+ |
| =limx→3+ − (3+ x) = −∞
|
| | x−3 | |
nie jestem pewien czy to dobrze
3 sty 21:41
Michał: chyba trzeba w miejsce x wstawić 3
3 sty 21:46
Eve: no przydałoby się
3 sty 21:48
Michał: czy wtedy
limx→3− −(3−3) = 0
limx→3+ −(3+3) = −6
czy to jest dobrze
3 sty 22:02
Eve: tak
3 sty 22:03
Michał: dziękuję bardzo
3 sty 22:05