ile liczb całkowitych
olaa: Ile liczb całkowitych x spełnia podany warunek ?
a) √x należy <1;2>
Moglibyście mi wyjaśnić dlaczego odpowiedzą jest 4 ?
3 sty 19:59
52: √1=1
√2=1,41...
√3=1,73...
√4=2
√x ∊<1,2>
Cztery liczby całkowite spełniają ten warunek...
Dla twojej informacji są to liczby 1 ; 2 ; 3 ; 4
3 sty 20:01
Eve: bo √4=2?
ale jest jeszcze √1=1
3 sty 20:02
Eve: 52, chciałam, żeby pogłówkowała
3 sty 20:03
olaa: dobrze , dobrze dzięki wielkie !
3 sty 20:04
52: Sorki
, ale takie zadania są jak dla mnie
dziwne i a tu ma ładnie rozpisane i wg mnie to
każdy kto tu pisze na forum to zanim wrzuci zadanie to nad nim główkuje... ale masz racje
mogłem dać się wykazać ...
3 sty 20:05
daras: naiwny
3 sty 20:52
52: Ja zawsze kombinuje jak zrobić samemu zadanie dopiero potem wrzucam je na forum
3 sty 23:29
tamy: Ile liczb całkowitych ujemnych spełnia warunek x>−3? Mogę prosić o wyjaśnienie dlaczego tak a
nie inaczej?
16 mar 22:55
Eta:
17 mar 00:31
Eta:
Zadanie dla 5kl SP
17 mar 00:36