matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
policzyć granice
Dawid:
x
2
−4
lim x→2
x−2
3 sty 18:44
Mila:
D=R\{2}
(x−2)*(x+2)
=lim
x→2
=lim
x→2
(x+2)=4
x−2
3 sty 18:47
Dawid:
ktoś coś podpowie?
3 sty 18:48
Dawid:
o dziękuje
3 sty 18:48