wyznaczanie x
majkel: jak obliczyć z tego wynik ?
3 sty 18:42
Metis: √25 =5
3 sty 18:44
majkel: Metis a w przypadku kiedy będzie " −3+ " jak wynik będzie ?
√25=−5?
3 sty 18:57
Mila:
Zgodnie z kolejnością działań:
3 sty 19:01
majkel: Mila do którego przykładu to działanie ? " −3−... " czy " −3+..."pogubiłem się już .
3 sty 19:15
Mila:
Do 18:42
Nie może być wyniku ujemnego dla √25.
3 sty 19:49
majkel: Czyli do pierwszego rozumiem . a jak w takim razie będzie x2=−3+√252*1=
[mila]
3 sty 20:39
3 sty 20:39
daras: 1
nie masz kalkulatora ?
3 sty 20:46
Eve: ile wynosi √25?
3 sty 20:50
majkel: 5 . Już wszystko rozumiem wiem jak zapisać . Dzięki za pomoc .
3 sty 21:17
Eve: nmzc
3 sty 21:19