matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz równania potęgowe
pfff :
(5x−10)
(
1
2
)=x−2
−3
x
(
)=
1
8
4
4
x
(
)=2
√
2
3
3 sty 16:34
52:
(5x−10)
1/2
=x−2 5
1/2
(x−2)
1/2
=x−2
√
5
(x−2)
1/2
=x−2
√
5
(x−2)
1/2
−(x−2)
1
=0 (x−2)
1/2
(
√
5
−(x−2)
1/2
=0 (x−2)
1/2
=0 v
√
5
=(x−2)
1/2
√
x−2
=0 v
√
5
=
√
x−2
Ja bym to tak zrobił teraz twoja kolej
3 sty 16:40
52:
x
4/3
=2
√
2
x
4/3
=2
3/2
log
2
x
4/3
=log
2
2
3/2
3
log
2
x
4/3
=
2
4
3
log
2
x=
3
2
9
log
2
x=
8
x=2
9/8
3 sty 20:09