matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
karo_linka:
logx-1/2log(x-1/2)=log(x+1/2)-1/2log(x+1/8) log(3x
2
+7)-log(3x-2)=1 log
x
2-log
4
x+7/8=0 log
16
x+log
2x
x+log
2
x =2/3 log
1-x
3-log
1-x
2 -0,5=0
19 paź 19:51