matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Patrycja:
2log
√
3
z27 + 6log2z
√
10
= ?
3 sty 13:46
5-latek:
2log
√
3
27= 2log
3
1/2
27=2*2log
3
27= 4*3=12
1
log10
6log
2
√
10
= 6log
2
10
1/2
= 6*
log
2
10 = 3log
2
10=3*
=
2
log2
1
3*
=10
0,3
to 12+10= ....
3 sty 14:08
Patrycja:
Dzieki
3 sty 14:50