Będę bardzo wdzięczny ;)
Olivier: wyznacz zbior argumentów dla których
a)
| | 2 | |
funkcje y=4x+6 i y=− |
| x +2 jednocześnie przyjmują wartości dodatnie. |
| | 3 | |
b)
funkcje y=−x−5 i y=2x−7 jednocześnie przyjmują wartości ujemne
Ps.nie mam pojecia jak to w ogóle zrobić..
3 sty 13:42
===:
...to narysuj ... ustal punkt przecięcia ... i .... włącz myślenie −
3 sty 13:44
Olivier: jeżeli mam problem z pomocą to sie nie wypowiadaj i sama/sam włącz myślenie jest
to forum matematyczne i z tego co wiem sa tutaj osoby które chcą pomóc słabszym
w matematyce jeżeli Ty masz z tym problem to sobie daruj te komentarze..A oże sie znajdzie
osoba która mi pomoże..
3 sty 13:48
===:
czego się ciskasz?
Nigdy niczego się nie nauczysz jeśli nie będziesz próbował sam.
Zrób co napisałem .... a pojmiesz
3 sty 13:51
===:
potrafisz narysować wykres funkcji f(x)=4x+6?
3 sty 13:52
5-latek: Jak ja takie wypowiedzi lubie .
Czlowiek daje wskazowki a tu (nie wypowiadaj sie )
Chciales pomoc to ja dostales .
Jesli chcesz kompletne rozwiazanie to jest forum www. zadane.pl i w ciagu 5−10minut masz
rozwiazanie (ale czy zrozumiesz to juz inna bajka
3 sty 13:53
Olivier: no faktycznie dostałem wskazówki za 1 razem narysuj i ustal zrozumiałem wszystko ..
3 sty 14:24