matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja kwadratowa
Tina:
Jak obliczyc miejsce zerowe funkcji gdy Δ=0? A funkcja ma postac f(x)= −x
2
− 6x −9.
3 sty 09:57
===:
f(x)=−(x
2
+6x+9)=−(x+3)
2
.... i chyba jasne −
3 sty 11:14
Dziadek Mróz:
Jaka jest teoria dla Δ=0?
3 sty 11:17