wykres
patryk: | | −3x | |
Jak narysować wykres funkcji y= |
| +1 |
| | x + 2 | |
2 sty 22:53
Eta:
2 sty 23:06
patryk: dzięki wielkie
może ktoś wie jeszcze jak rozwiązać dalszą część zadania : odczytaj własności (dziedzina, zbiór
wartości, równania asymptot, rozwiązania nierówności ).
2 sty 23:14
5-latek: Dobry wieczor
Eta 
Pozdrawiam
| | −3x | | 6 | |
Mam prosbe . Mozesz napisac jak z postaci y= |
| +1 doszlasz do postaci y= |
| −2 |
| | x+2 | | x+2 | |
(jak to mowia −krok po kroku . Dziekuje.
2 sty 23:21
kyrtap:
2 sty 23:34
kyrtap: | −3x | | −3x + x+2 | | −2x + 2 | | −2(x+2) + 6 | | 6 | |
| + 1 = |
| = |
| = |
| = |
| −2 |
| x+2 | | x+2 | | x+2 | | x+2 | | x+2 | |
2 sty 23:39
5-latek: dziekuje ci bardzo
2 sty 23:50
patryk : ponawiam pytanie : jak rozwiązać dalszą część zadania : odczytaj własności (dziedzina, zbiór
wartości, równania asymptot, rozwiązania nierówności
3 sty 00:09
5-latek: dziedzina R\{−2} (oczytujesz na osi OX
Zbior wartosci R\{−1} (odczytujesz na osi OY
Asymptota pozoma y=−1
Pionowa x=−2
jakie nierownosci chcesz rozwiazac ?
3 sty 01:21