Oblicz pochodną
Mac: Oblicz pochodną następujących funkcji
| | cosx | |
b)y=15lntg12x+ |
| *(8cos4x−25cos2x+15) |
| | sin4x | |
c)y=ln(e
mx+e
−mx)
| | ln(lnx) | |
d)y=logxlnx Wskazówka: y= |
| |
| | lnx | |
| | lna | |
e)y=logxa Wskazówka: logxa= |
| |
| | lnx | |
są to zadanka z zbioru Analiza Matematyczna w Zadaniach W. Krysicki, L.Włodarski
Są to pochodne które mi nie wychodzą, stosuję się do podanych wzorów.
2 sty 21:06
Mac: ludzie potrzebne na wczoraj
2 sty 21:22
daras: to sobie już możesz odpuścic
2 sty 21:28
Mac: nie mogę za bardzo
2 sty 21:30
daras: jak to?
wczoraj juz było
a dzisiaj mamy dzisiaj
a jutro to dopiero będzie
2 sty 21:50
Mac: to potrzebne na dzisiaj, jutro, wczoraj i za rok
2 sty 22:02
2 sty 22:23