Oblicz kąty
Anita: Witam wszystkich mam do rozwiązania zadanie z trygonometrii
cosα=−3/5
czy sinα=4/5,tg=−20/15 . a ctgα= −15/20




Z góry dziękuję

!
2 sty 20:20
2 sty 20:24
5-latek: Nie masz okreslonych przedzialow wiec to co napisalas to bedzie dla α∊(π/2,π) Ale cosinus tez
| | 3 | |
jest ujemny w 3 cwiartce czyli α∊(π, |
| π) wiec nalezaloby wyznaczyc pozostale wartosci |
| | 2 | |
funkcji trygonometrycznych (i jesli sie da wyznaczyc kąty
2 sty 20:30
Anita: w poleceniu jest tylko "Oblicz pozostałe wartości funkcji trygonometrycznych kąta ostrego mając
dane: 180<α<270 , co jeszcze powinnam do tego dopisać?
6 sty 09:35
Krystek: Masz sprzecznść α piszesz,że ma być ostry a następnie α∊III ćwiartki
6 sty 09:53
5-latek: Dzien dobry
Krystek 
Pozdrawiam serdecznie i
6 sty 10:50
5-latek: A uczyli Was o promieniu wodzacym r ?
6 sty 11:20