matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązać graficznie układ
kotula:
Rozwiązać graficznie układ równań:
⎧
|xy|=6
⎨
y=x−2
⎩
x<=5
Narysowałam wykres funkcji |y|=
6
|x|
i y=x−2. Rozumiem, że interesuje mnie część dla x<=5. Nie wiem co jest rozwiązaniem, co mam zaznaczyć?
2 sty 19:50
panpawel:
Interesuje nas część wspólna, czyli punkty przecięcia 2 pierwszych równań na niebieskim polu.
2 sty 20:14
kotula:
Bardzo dziękuję!
2 sty 20:44