matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wskaz pare funkcji ktorych wykresy nie sa równoległe
Alek:
A
−2x−3
y=
i y=3−0,4x
5
B) y=5−x i y=10−2x C)
4x+1
y=2x i y=
2
D)
1
y=3
i y=−1
2
2 sty 18:31
Eve:
najpierw musisz mieć postać y=ax+b
2
3
y=−
x−
i y=−0,4x+3
5
5
czy a jest takie samo?
2 sty 18:34