wykres funkcji y=U{1}{3}x-2U{1}{3} nie przechodzi przez pkt
Alek: A)
(22,5)
B)
−2,−3
C)
D)
(7,0)
2 sty 18:28
jakubs: No to podstawiaj współrzędne i sprawdzaj
2 sty 18:29
Eve: podstaw pierwsze współrzędne do funkcji zamiast x i sprawdź czy otrzymasz drugą
2 sty 18:29
Alek: jak tam jest jeden x i ktore mam podstawić np z A 22
2 sty 18:32
Eve: tak
1/3*22−2*1/3=?
2 sty 18:33
Alek: z tego przykłądu mi wyszło 20/3 dobrze czy nie
2 sty 18:57
Alek: pomoze mi ktos
2 sty 19:09
Alek: pomoze prosze ktos
2 sty 19:25
Eta:

C)
2 sty 19:33
Alek: to wystarczyło wykres tylko
2 sty 19:37
Eta:
| | 1 | | 7 | | 15 | |
A(22,5) to k : y= |
| *22− |
| = |
| =5 ⇒ A∊k |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
| | 1 | | 7 | | 9 | |
B(−2,−3) to y= |
| *(−2)− |
| = − |
| = −3 ⇒ B∊k |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
sprawdź podobnie dla :
D(7,0)
2 sty 20:19
Alek: a to 22 z przykładu to co sie z nim stało
2 sty 20:26
Eve: 22*1/3=22/3
2 sty 20:29