matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sd
całka:
Oblicz całkę:
1
1
1
∫
dx = ∫
dx = ∫x
−
4
dx =
* x
−
4
+
1
* x
−
4
+
1
+ C =
x
3
√
x
2
x
4
−4 + 1
1
=
* x
−
3
+ C
−3
czy robię gdzieś błąd ?
2 sty 18:23
jakubs:
Dobrze masz
2 sty 18:25
całka:
ok dzięki
2 sty 18:26