matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdziwa jest równosc. Pilne
DARIA:
Prawdziwa jest równość: a) 0,(3)=3/10 b)1,(27)=1 27/100 c) 0,(4)+0,(04)= 16/33 d) 6,(23)=6 25/99
19 lis 20:20
Nestor:
odp :c)
4
bo : 0,(4)=
9
4
0,(04)=
99
4
4
44+4
48
16
+
=
=
=
9
99
99
99
33
19 lis 20:28