| 1 | ||
Wynik całki nieoznaczonej wyszedł mi | cos3(x)−cosx +C Niestety, sprawdzając na | |
| 3 |
| 1 | ||
wolfram alpha dostałem coś takiego | (cos(3x)−9cos(x))+C. Może ktoś to zinterpretować | |
| 12 |
| 1 | ||
=∫(t2−1)dt= | t3−t= | |
| 3 |
| 1 | ||
= | cos3x−cosx+C | |
| 3 |
| 1 | 1 | |||
( | cos3x−cosx)'= | *3 cos2x*(−sinx)+sinx= | ||
| 3 | 3 |
| 1 | 1 | |||
[ | cosπ3−cosπ]−[ | cos0−cos0]= i niestety wychodzi mi −2/3 | ||
| 3 | 3 |
| 1 | 1 | 2 | 2 | 4 | ||||||
= | *(−1) − (−1) − ( | *1 − 1) = | + | = | .. | |||||
| 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |