wyznacz V i Pp calkowitej czworoscianu foremnego gdzie h=4√3. PILNE!
Dorka:
1 sty 22:44
Dorka: Wyznacz obj.i pole pow.calkowitej czworoscianu foremnego ktorego wysokosc wynosi4√3.PILNE!
1 sty 22:49
Metis: h=4
√3
| | a√3 | |
h= |
| −( wysokość w trójkącie równobocznym) |
| | 2 | |
8
√3 = a
√3 /:(
√3)
a=8
I do wzorów...
1 sty 23:08
Dorka: Wyznacz obj i pole powierzchni calkwitej czworoscianu foremnego ktorego wysokosc wynosi4√3
1 sty 23:54
panpawel: ?
1 sty 23:54
Metis: Sam/a dasz radę podstawić
2 sty 00:05