matematykaszkolna.pl
długości łuków drums: Oblicz długości łuków krzywych: 1) y=ln(1−x2) dla 0≤x≤1/2 2) y=lnsinx dla x∊<π/3 ; π/2> 3) y=4−x2 4) y= arcsinx + 1−x2 Robie to i wszystko źle :< Wzór : L = ∫1+ [F'(x)]2 dx oczywiście w przedziale od a do b. Liczę na Was emotka z góry dziękuję. Szczęśliwego Nowego Roku !
1 sty 20:01
daras: pokaż co robisz źle emotka
1 sty 20:11
asdf: fajnie jest sobie wyprowadzic ten wzor, wszystko staje sie latwiejsze. Licze na Ciebie! P.S Na powazniej − daj swoje obliczenia...
1 sty 20:40
drums: Dodawałem ten sam temat z 5 dni temu... Kartki z obliczeniami niepotrzebnie wyrzuciłem, bo to są zadania, których nie musze robić ale chce :<
1 sty 20:58
daras: emotka a my nie chcemy ale musimy ?
1 sty 21:53
drums: Oczywiście, że nie ! emotka To forum głównie opiera się na czyjejś życzliwości, chęci pomocy i też samodoskonaleniu się. Nikogo nie zmuszam do tego by mi pomógł, tylko byłoby mi bardzo miło gdyby ktoś to zrobił. Nie oczekuje też gotowca, wyniki mam, samo podstawienie, czy pochodne nie są trudne ale problem mam z policzeniem całek. Nie jestem w tym dobry dlatego też podałem całe przykłady, bo może już od początku coś źle robię.
1 sty 22:05
daras: ażeby się samodoskonalić trzeba dać trochę pary z siebie anie tylko ćwiczyć sie w przepisywaniu treści zadań albo wymyślać bajki o czerwonym kapturku
1 sty 22:11
daras: lepiej otwórz inne bajki: Analiza matematyczna w zadaniach $16 str. w zalezności od wyd. ale znajdziesz to w t.2
1 sty 22:15
asdf: mam sie nad tym glowic..powiem szczerze: liczenie calek/dlugosci luki mialem 2 lata temu. Nie chce mi sie szukac metod itd, myslalem, ze skoro Ty to ju zrobiles/as to spojrze na Twoje rozwiazanie i Ci powiem gdzie moze byc blad. Jak widzisz − wiele osob niechetnie rozwiazuje komus zadania od zera, bo w tym czasie moze rozwiazac kilka innych gdzie ma przyklad, obliczenia, sposoby, jakies tricki itd.. − czyli tez moze cos z tego wyniesc. Tutaj ma "tylko" zadanie, ktore ma policzyc, a sa tacy co juz to liczyli n−razy i po raz n+1 nie chce sie tego robic, no bo sorry − jaki w tym interes ?
2 sty 00:33
drums: http://www.fotosik.pl/u/drums/zdjecia/1 porobiłem zadania na nowo i niestety nadal mam problemy... Wstawiam notatki z moich wypocin emotka
3 sty 22:22