matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Reguła de l' Hospitala. Granica
909:
Posługując się reguła de l' Hospitala wyznacz granicę: lim x→
∞
ln(lnx)/lnx Prosze o rozpisanie, gdyż nie mam pewności, czy dobrze to rozwiązuję.
1 sty 18:29
razor:
∞
1
1
*
lnx
x
1
= [
] = [H] =
=
→ 0
∞
1
x
lnx
1 sty 18:38