matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;wyznacz wspułrzędne punktu B jeżeli..
Paula:
A=(3,1) i AB = [0,−2]
1 sty 13:37
Dziadek Mróz:
A = (x
A
, y
A
) = (3, 1) B = (x
B
, y
B
) AB = [x
B
− x
A
, y
B
− y
A
] AB = [x
B
− 3, y
B
− 1] = [0, −2] x
B
− 3 = 0 y
B
− 1 = −2
1 sty 14:48