matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
Blue:
Graniastosłup prawidłowy czworokątny o krawędzi 2a i krawędzi bocznej a
√
2
przecięto płaszczyzną przechodzącą przez przekątną podstawy i nachyloną do płaszczyzny podstawy pod
π
kątem α. Oblicz pole tego przekroju dla α=
.
6
Mi wyszło 4a
2
.. Czy to jest źle
1 sty 13:25
dero2005:
d = 2a
√
2
d
x =
= a
√
2
2
x
√
3
= cos30
o
=
h
2
2a
√
6
h =
3
d*h
4
P =
=
a
2
√
3
2
3
1 sty 15:48
Blue:
Rzeczywiście coś mi się pomyliło xD Dzięki
1 sty 17:16