Mila:
1)
l:
x−y=0
x−z+1=0
z=t
x=y
x=−1+t
y=−1+t
z=t
k→[1,1,1]
1 sty 16:22
asdf: Jesli ktos moze − zedytujcie jego post dodajac kilka "enterow" na samym poczatku
1 sty 16:24
asdf: o, wylogowalo mnie
1 sty 16:24
ICSP: Mila skopiowałaś treść zadań ?
1 sty 16:32
ICSP: U mnie już jest wszystko
1 sty 16:34
Mila:
Nissan, przepraszam, ale Twój post blokował stronę i usunęłam wpis, ale przypadkowo
zgubiłam kopię.
ICSP, potrafisz odzyskać treść?
1 sty 16:37
ICSP: Zad1
Wyznaczyć wersor kierunkowy prostej l:
x − y = 0
x − z + 1 = 0
Zad2
Wyznaczyć wersor normalny płaszczyzny π:
x=1+t
y=1+s
z=2+t+s
Zad3
Znaleźć odległość prostej l:
2x+y+1=0
x−z+0
od płaszczyzny π: X+Y−Z+7=0
1 sty 16:38
ICSP: Treść mnie jest problemem. W wynikach wyszukiwania nadal jest wyświetlana nawet po usunięciu
posta.
1 sty 16:39
asdf: cookies!
1 sty 16:39
asdf: dodajcie kilka enterow na poczatku, to na bank pomoze

(jesli trzeba − wyjasnie jak to
dziala, by radzic sobie z problemem w przyszlosci)
1 sty 16:40
ICSP: asdf nie ma możliwości edytowania postów
1 sty 16:43
Mila:
Dzięki ICSP, też wpadłam na ten pomysł i miałam napisać, ale ubiegłeś mnie.
Uzupełniam:
W zadaniu 3: Znaleźć odległość prostej l:
l: 2x+y+1=0
x−z+1=0 od płaszczyzny π:
x+y−z+7=0
1 sty 16:46
Mila:
Zadanie 2)
x=1+t+0*s
y=1+0*t+s
z=2+t+s
n→=[1,0,1]x[0,1,1]
Dokończysz?
1 sty 16:54
asdf: Nie ma mozliwosci edytowania? to dziwne...przeciez to nie za wiele sie rozni od usuwania

Jesli chcecie − mozecie sie skontaktowac z Jakubem, moge taki "moduł" dopisać.
1 sty 16:56
Nissan : W Zad.3 środkowe równanie to : x−z=0
2 sty 09:14